Direct afspraak maken?

  0252 - 67 48 20023 - 561 95 95

  Main menu

  Leerlingen van Het Braambos bezoeken tandartsenpraktijk Haarlemmermeer

  Op basisschool het Braambos zijn de kinderen in de week van 17 mei tot en met 21 mei bezig met het projekt “Hou je mond gezond”.
  Dit is een landelijke campagne van het Ivoren Kruis, gestart in november 2009, ter bevordering van de mondgezondheid van de kinderen in het basisonderwijs.

  De gebitten van de kinderen hebben veel gaatjes. Ook hebben de gebitten te lijden door het vele gebruik van oa. zure frisdranken. Dit heet tanderosie. Omdat het erg belangrijk is dat de kinderen beter hun tandenpoetsen heeft het Ivoren Kruis dit projekt georganiseert. Alle basisscholen in Nederland hebben een lespakket ontvangen en veel scholen zijn ermee aan de slag gegaan. Zo ook basischool het Braambos. Voor alle groepen is er een medewerker uit de tandartspraktijk op school geweest. De groepen 4 mochten een bezoek brengen aan tandarts P. Partovi van tandartsenpraktijk Haarlemmermeer in Floriande.

  Dat was zeer geslaagd. De kinderen hebben geleerd hoe ze het beste hun tanden kunnen poetsen. Eerst hebben ze naar een film gekeken over tandenpoetsen en daarna gingen er een aantal kinderen met plaqueverklikkers aan de slag. Het was erg leerzaam en toen ze naar huis gingen kregen ze allemaal een tandenborstel mee.

  Voor de groepen 7 en 8 komt orthodontist A.Sint Jago op school. Hij gaat de kinderen de verschillende soorten beugels laten zien en hoe je je tanden moet verzorgen als je een beugel draagt.

  Het was een zeer geslaagde week en we hopen dat de kinderen beter voor tanden gaan zorgen.

   

   

  Tandartsenpraktijk Hoofddorp

  Tandartspraktijk Nieuw-Vennep

  × Direct afspraak maken?