Direct afspraak maken?

  0252 - 67 48 20023 - 561 95 95

  Main menu

  Peter de Jong

  Peter de JongTandarts Peter de Jong heeft het team van Tandartsenpraktijk Haarlemmermeer vestiging Nieuw-Vennep (te vinden in de Westerkim) versterkt. De Jong heeft 30 jaar ervaring als tandarts en is gespecialiseerd in 3D kronen.

  Tandarts De Jong kan direct kronen, inlays en facings uit porselein in 1 zitting vervaardigen en plaatsen. De resultaten zijn zeer fraai en duurzaam. Het porselein wordt aan de kies vastgezet, waardoor er meer van de natuurlijke kies kan blijven staan dan bij een conventionele kroon en het resultaat is een fraaie restauratie die het natuurlijke element sterk benadert. Vaak kan door deze speciale behandeling voorkomen worden dat eerst een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd moet worden om nog een kroon te kunnen plaatsen. Bovendien vervalt de lastige periode van een noodkroon en een tweede zitting om de kroon te plaatsen. De kosten zijn vergelijkbaar met een conventionele kroon.

  BIG-registratienummer: 19021871302.

   

  Voor het maken van een 3D kroon maakt De Jong gebruik van een camera, een scanner, 3D-software en een computergestuurd slijpapparaat. De behandeling bestaat uit vijf stappen.

  1.     De tand of kies wordt geslepen.
  2.     Er wordt een scan gemaakt van de plek in de mond waar de kroon geplaatst wordt.
  3.     Op de computer verschijnt een 3D-beeld van de mond. De tandarts gebruikt deze informatie om een mooie, passende kroon te maken.
  4.     De vorm van de tand of kies wordt bepaald en doorgezonden naar de slijpmachine. De tandarts plaats een blokje van de juiste tandkleur in het apparaat en de machine slijpt het.
  5.     De kroon wordt in de mond geplaatst en vastgezet.
   

  De voordelen van deze behandeling zijn:
  ·         Geen afdrukken (“happen”)  meer nodig.
  ·         De levensduur is minstens zo lang als van een conventionele kroon.
  ·         Geen noodkroon nodig.
  ·         Minder inspanning en tijdverlies, de gehele restauratie wordt in één zitting afgemaakt.
  ·         Vervaardiging gebeurt afhankelijk van het type kroon in 90 of 120 minuten.
  ·         Geen bacteriën die tussen noodrestauraties en de tand of kies kruipen en daar ontstekingen en dus pijnklachten veroorzaken.
  ·         Er hoeft minder van het oorspronkelijke tandweefsel te worden opgeofferd doordat alleen de oude restauratie en cariës hoeft te worden verwijderd en de rest kan blijven staan.
  ·         Geen metalen meer in de mond aangezien een restauratie voor 100% uit keramiek bestaat.
  ·         Vaak kan een wortelkanaalbehandeling voorkomen worden.
  ·         De vervaardiging wordt niet uitbesteed.
  ·         Hoogwaardig materiaal geeft een mooi resultaat.

  Tandarts Peter de Jong is werkzaam in de vestiging Nieuw-Vennep (te vinden in de Westerkim) van Tandartsenpraktijk Haarlemmermeer en neemt nieuwe patiënten aan. Ook patiënten van andere tandartspraktijken kunnen voor deze behandeling terecht bij Tandartsenpraktijk Haarlemmermeer. Een verwijsbrief is niet nodig. Meer informatie:0252-674820

  Tandartsenpraktijk Hoofddorp

  Tandartspraktijk Nieuw-Vennep

  ×

  Welkom bij Tandartspraktijk Haarlemmermeer

  Kies een praktijk

   

  × Direct afspraak maken?